Om mig

Frihet, färg, sanning, nåd, syre, liv och glädje!

Emma Josefsson

Mitt emellan Borås och Varberg, I Skene i Marks kommun, finns en liten bit av ullhimlen. Här färgar jag ull och garn i min källare, i regnbågens alla färger. Jag driver Garnbyrån utifrån en ostoppbar lust att skapa med färg och form. Exakta mått och återkommande färgställningar är inget för mig, utan här hittar ni helt unik handfärgad ull, där inget ullhjul är det andra likt. När jag färgar eller spinner hittar jag en bit av mig själv, och jag hoppas att det jag gör ska inspirera andra till att vara kreativa och hitta syre och livsfärg i vardagen.

När jag inte har händerna i en färggryta, arbetar jag som diakon i Örby-Skene församling. Jag vet av egen erfarenhet att kreativa uttryckssätt och gemenskapen som t.ex ett stickintresse ger, ökar det psykiska välbefinnandet, något som jag verkligen vill bidra till genom att skapa mötesplatser för detta och med mitt hantverk.

Jag är också återförsäljare av Malabrigo, och har ni vägarna förbi tygriket så skicka ett meddelande så kan jag säkert öppna upp min lilla hemmabutik åt er, annars hittar ni de några av de ullhjul jag har till försäljning just nu i inlägg på @garnbyransaljer på Instagram.

Sticka en maska – be en bön

Förändra världen genom bön och stickning! Att sticka en bönesjal är att be för en person samtidigt som man stickar en sjal till denne. Detta kan vara mycket läkande, för en själv och för den personen som får sjalen. Bönen gör verkan, du själv får utlopp för din frustration och resultatet blir en vacker och kärleksfull gåva som värmer. Starten av sticka en maska – be en bön skedde i Torestorp, inspirerat av liknande rörelsen runt om i världen. Idag finns en aktiv grupp i Skene kyrka.

stickaochbe.nu

Konst

Konst CV
Måleri
Fotografi
Grafik