Linoleumtryck

Detta är mina första tre linoleumtryck. Jag går ju en kurs som heter “Fotografik”, där vi lär oss högtryck, djuptryck och svartvitt fotografi. Från början var jag knappast medveten om att kursen innehöll grafik, för jag var så insnöad på att få stå i fotolabbet igen, för det är ju så roligt! Jag trodde att namnet “Fotografik” bara var ett tjusigt universitetsnamn för helt vanligt fotografi. Dumt va? Men så roligt det var att testa på detta med grafik!
Dessa tryck är gjorda på det viset att jag har grävt ur allt det vita man ser på bilderna, och det som är kvar färgas svart, alltså det som står upp, som potatistryck ungefär. Jag är som sagt väldigt grön på detta område, men det är mycket möjligt att jag fortsätter utveckla det mer, för det är en helt ny typ av kreativitet som jag knappt visste fanns förut. Snart ska vi också börja rista i kopparplåt, och pressa mot ett papper i en jättetung press, så att det som man ristat ur färgas in i svart, tvärtom alltså. Men de bilderna kommer senare.
Den första är jag mest nöjd med “tro” Gjorde den en timme innan en lektion, utan att tänka så mycket. Det blir bäst då. Den andra är från ett foto av kyrkan i Taizé, och den har jag lagt ner mest arbete på, och den tredje var tänkt att förmedla känslan av en varm eld. Kreativitet när den är som bäst, utan att nödvändigtvis få superbra resultat.


1 kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.