Pressmeddelande

På måndag visar Smålands nation i Lund konst i olika tekniker och av olika unga konstnärer. En av utställarna är Emma Lundqvist med verket “Ett helvete att komma till himlen?”.

“Med detta projekt vill jag illustrera en del av det negativa i att växa upp i Pingströrelsen, utifrån mina egna erfarenheter. Ibland tolkar människor Bibelns ord till deras egen fördel, för att skaffa sig makt över andra och status i församlingen, eller för att man helt enkelt i brist på kunskap inte vet bättre. Man plockar tumverser ur Bibeln, och bygger på dessa en livsstil, en kultur, ett regelsystem som skapar skam och skuld när de alltför höga idealen inte går att följa.

Jag har letat i Bibeln och i mina egna erfarenheter, efter ord och ofullständiga citat som gör att jag ryser, både av obehag och av spänning på samma gång. De har träffat nerver i mig som gjort tron levande för mig, fortfarande, trots allt.  Dessa ord gör jag till reliefgrafik i vitt. De blir till osynliga ord, som symboliserar något outtalat. Det som finns, men som inte kan ifrågasättas. Ryggradsregler.”

Se mer

Emma Lundqvist är en ung samtidskonstnär boende i Växjö som studerar andra året vid Kronobergs konstskola. Kreativiteten är en stor och viktig del av Emmas liv och har inneburit allt från musikskapande, fotograferande, måleri, grafik, smyckeskonst och stickning. En viktig drivkraft är att förmedla tankar om vem Gud är och utrycka sin kristna tro genom konsten.

Genom emmajosefsson.se kan man ta del av mycket av hennes konst och även handla smycken och annat. Möjligheten att beställa från hemsidan lanserades i veckan.

1 kommentar

  1. Det här gillar vi i allra högsta grad! Jag tycker om dessa reliefer. Tänkte vi skulle prata litet om dem när vi träffas härnäst! Kram och Välsignelse!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.